«

»

Adım Adım Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Adım Adım Günlük Makyaj Nasıl Yapılır?

Günlük makyaj yapımında genel olarak ten, dudak ve göz kısımlarında yapmanız gereken önemli uygulamaları anlattık. Şimdi sırasıyla bir makyaj yaparken takip etmeniz gereken uygulamaları maddeler halinde sıralayalım:

Söylediğimiz gibi kaliteli bir makyaj için bakımlı bir cilde ihtiyacınız vardır. Bunun için makyajınızı yapmadan önce cilt temizleme toniği ile cildinizi temizleyin. Ayrıca yazın veya kışın da olsa güneş kremi sürmeniz de daha iyi olacaktır.
Günlük makyaj uygulamasında temiz bir cilt üzerine öncelikle fondöteninizi sürün. Eğer cildinizde renk farklılıkları veya cilt lekeleri varsa tercih ettiğiniz fondötenin rengini yüzünüzde bulunan en koyu cilt lekesinin tonlarında seçin. Eğer alın, burun veya çene bölgenizde yağlanma varsa bu bölgelerde daha az fondöten kullanabilirsiniz. Cildinizde akne, sivilce veya cilt lekeleri gibi sorunlar yaşıyorsanız, doğal çözümler için cilt sorunları kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Günlük makyaj yaparken etkileyici gözler için göz çevreniz ve göz kapaklarınızda fondöten renginizden 2 ton açık renkte pudralı kapatıcı uygulayın. Böylelikle daha aydınlık gözlere sahip olabileceksiniz.
Göz kalemini tercih ederken gözlerinizin küçük veya büyük olması etkili olacaktır. Eğer küçük gözlere sahipseniz gözlerinizin alt iç ve üst iç kısımlarına ten renginize yakın ve yağlı göz kalemlerinden sürün. Bunun dışında eğer bu kalem yoksa beyaz göz kalemi de kullanmanız mümkündür. Günlük makyaj yaparken daha buğulu gözlere sahip olmak istiyorsanız gözlerinizin altına koyu gri veya siyah tonlarda göz kalemi çekip parmak ucunuzla yayabilirsiniz.
Göz makyajını yaparken bütün bu uygulamalardan sonra tercihinize göre eyeliner sürebilirsiniz. Günlük makyaj yaparken eyeliner sürmeyi tercih edenlerdenseniz bu aşamada bunu uygulamanız mümkün. Ancak eğer sürmeyi bilmiyorsanız bu aşamaya kadar yapılan bütün uğraşlarınızı mahvetmemek için yapmamanız daha iyi olacaktır.
Eğer sizler de çoğu kızlar gibi eyeliner sürmekte zorlanıyorsanız bunun yerine eyeliner ile aynı etkiyi oluşturan siyah renkte flormar göz kalemini kullanabilirsiniz. Ucunu ince tutup yağlı olarak tercih ettiğinizde eyeliner uygulamasının aynısı olduğunu göreceksiniz. Ayrıca eyeliner temizlemekten kat kat daha kolay temizlenecektir.
Günlük makyaj yaparken gözler için vazgeçilmezlerden olan rimel veya maskara kullanımında biraz dikkatli olmak gereklidir. Rimel veya maskaranızı sürerken aşağıya doğru bakmanız daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Ardından ten renginize göre tercih ettiğiniz allığınızı da sürün.
Belirgin elmacık kemiklerine sahipseniz bunu daha çok ön plana çıkarmak için ten renginize uygun allığınızı uygularken gülün ve gülerken sürün. Allığınızı sürerken yukarı doğru değil de kulağınıza doğru yatay pozisyonda sürün. Bu işlem zayıf yüze sahip olanların yüzlerinin daha yuvarlak gözükmesini sağlayacaktır. Yuvarlak yüze sahip olanlar yukarı doğru allıklarını sürebilirler.
Günlük makyaj nasıl yapılır uygulamamızın en son aşamasını dudaklara yaparak sonlandırıyoruz. Rujların genellikle yoğun olması ve dudaklarınız kuruduğunda rujun pul pul dökülmemesi için rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza nemlendirici krem sürebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu HTML etiket ve tanımlayıcılarını kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>