Author Topic: Yangın Tüpü - imdatyangin.com  (Read 1351 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2796
    • View Profile
Yangın Tüpü - imdatyangin.com
« on: October 26, 2017, 03:42:23 PM »
Yangın Tüpü - imdatyangin.com

Yangın tüpü yangın anında acil müdahale için gereklidir. Kolay kullanılabilir ve kolay taşınabilir olması bakımından avantajlıdır. Yangın tüpleri yaşamın sürdüğü her yerde bulunmalıdır. Çünkü olası bir yangında anında müdahale edilirse büyük zararlardan kaçınabilirsiniz.

Yangın tüpünün kullanım alanları ya da kullanım durumu sınırlıdır. Her yerde kullanılsa da yangının boyutu bu konuda önemlidir.

Yangın Tüpü Nasıl Kullanılır?

Henüz yeni başlamış bir yangın için en ideal müdahale yangın tüpü ile müdahaledir. Çünkü başlangıçta yangının kontrol altına alınması kısa sürmektedir. Olay fark edildiğinde bir süreliğine panik yaşanır. Bu panikle birlikte yangın tüpüne ulaşma zamanı 1 dakikayı geçmemelidir. Toplam 3 dakika harcayarak yangına anında müdahale edebilirsiniz. Sonuç olarak yangın kısa sürüde söndürülmüş olacaktır.

Yangın Tüpünün Konumu ve Montajı

Yangın tüpleri kolay erişilebilir bir yerde konumlandırılmalıdır. Bunun için verilen mesafe 25 metre olarak biliniyor. Bunun sebebi de olası bir olay esnasında tüpe kolayca ulaşabilmektir. Tüpe kolay ulaşmak ifadesini yanlış değerlendirmemelisiniz. Çünkü bazen elektrik kontağı ya da yangın ihtimalinin olduğu yerlere yangın tüpü koyma fikri gelişiyor. Bu, son derece sağlıksız bir fikirdir. Yangın başladığında tüp içinde kalırsa ona ulaşamayabilirsiniz. Bu nedenle mesafe önemlidir.

Yangın tüpünü temin ettiğinizde montajı için yönetmelikten faydalanmalısınız. Hatta üretici firma bu işlemi yapmalıdır. Çünkü yönetmelikler yangın tüpünün yüksekliğini ve nasıl monte edileceğini belirtiyor. Yangın tüpünün yerden yüksekliği 90 cm.ye kadar olmalıdır. Tabi bunun için verilen limit de 4-24 kg.dır.

Yangın Tüpü Dolumu

Yangın tüplerinin belli aralıklarla kontrol edilmesi ve bakımının yapılması gereklidir. Bu bakımları ilgili firmalara da yaptırabilirsiniz. Yine tüp dolumları için bu firmaların kapısını çalacaksınız. Firmalar tüplerinizi alacak ve dolum merkezine götürecek. Burada gerekli dolum işlemleri yapılınca raporlama işlemine geçilecek. Bu işlem tüplerin dolu olduğu ve gerekli test ve kontrollerin yapıldığını gösterir. Son olarak size tüplerinizi teslim edecekler. Bütün bu işlemler sırasında size geçici bir tüp ya da tüpler verilecek. Çünkü tüpünüz bakım ve dolum işlemi görürken olası bir yangın durumunda hazırlıklı olmalısınız.

Kaynak: www.imdatyangin.com