Author Topic: Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?  (Read 1793 times)

admin

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2661
    • View Profile
Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?
« on: February 21, 2020, 01:52:41 PM »
Mesleki Yeterlilik Belgesi Nasıl Alınır?

Mesleki Yeterlilik Belgesi son çıkan kanunda bazı sektörlerde zorunlu hale geldi. Özellikle tehlike boyutu yüksek olan iş alanlarında mesleki yeterliliği olmayan kişileri bünyesinde çalıştıran firmalara cezalar kesilmeye başladı. Mesleki yeterlilik belgesi olmadığı halde yanında işçi çalıştıran kişilere çalıştırdığı işçi başına 500 lira ceza kesilmeye başlandı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Nedir? sorusunu sizler için cevaplandıralım. Bir meslek alanında kişinin yeterli bilgi ve donanıma sahip olduğunu, o işi yapabildiğini gösteren belgeye mesleki yeterlilik belgesi denir. İşe eleman alan firmalar artık elemanlardan mesleki yeterlilik belgesi talep etmektedir. İş dünyasında yerinizi sağlamlaştırmak için siz de mesleğinizle ilgili yeterlilik belgesi almalısınız.

Mesleki yeterlilik belgesi almak için mesleki eğitim veren kamu ve özel kuruluşlara müracaat etmelisiniz. Mesleğinizle ilgili eğitimleri aldıktan sonra sınava tabi tutulursunuz. Bu sınavda başarı elde ettiğiniz zaman mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazanırsınız. Sınavda başarısız olursanız 2 defa daha sınava girme hakkınız var. 2 defada sınavı geçemezseniz süreç başa döner yeniden eğitim alıp sınavlara girersiniz. Mesleki eğitim kurumlarında aldığınız eğitimle bu sınavları kolay bir şekilde aşabilirsiniz.

Mesleki yeterlilik almak isterseniz Artun Belgelendirme firmasını tercih edebilirsiniz. Mesleki yeterlilik konusunda usta ekibi ile önce size mesleğin incelikleri öğretilir. Birçok mesleki alanda eğitim veren kurumun eğitim programı hakkında bilgi sahibi olmak için internet adresini kullanabilirsiniz. Artun belgelendirme firmasına  Artunbelgelendirme.com.tr bağlantı adresinden erişim sağlayabilirsiniz.

Mesleki yeterlilik belgesi nasıl alınır, mesleki yeterlilik belgesi almak için hangi şartları sağlamak gerekir, istenen belgeler nelerdir, belgeler nereye verilir, mesleki eğitim programı kaç gün sürer, programda hangi dersler verilir, sınavlarda hangi sorular sorulur, sınav ücreti nereye yatırılır, sınavdan başarılı olmak için kaç puan almak gerekir gibi tüm sorularınızın cevabını web sitesinde bulabilirsiniz.

Aytun belgelendirme firmasına aşağıdaki ulaşım kanallarından ulaşabilirsiniz.
Adres: Mehmet Akif Mahallesi Fatih Bulvarı
Karaoğlu İş Merkezi No: 147/101 K:1
Sultanbeyli/İstanbul
telefon: +90 216 398 40 20
telefon: +90 216 398 40 23
telefon: +90 506 093 40 20
telefon: +90 216 398 40 21
E-posta: info@artunbelgelendirme.com.tr
Web: www.artunbelgelendirme.com.tr
Facebook: Facebook.com/www.artunbelgelendirme.com.tr