Author Topic: Anti SEO  (Read 561 times)

baybars1

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 448
    • View Profile
Anti SEO
« on: March 02, 2021, 06:06:06 AM »
Anti search engine optimization Nedir?
Anti SEO genel çerçevede kişiye para, zaman ve hatta itibar kaybetmesine neden olabilecek kötü bir amacı olan, etik olamayan bir sanal pazarlama girişimidir. Bu nedenle amaç, web sitelerinin hedef anahtar kelimelerle alt sıraya ya da alt sayfalara gerilemesine neden olmaktadır.

AntiSEO Nasıl Yapılır?
Anti search engine optimization saldırısı on web page ve off page şeklinde gerçekleşmektedir. Dijital saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kurumların büyüokay çoğunluğu off web page şeklindeki saldırı biçimini tercih etmektedir. Bunun nedeni off web page de anti seo çalışması nispeten biraz daha kolay gerçekleşmektedir.

Anti search engine optimization saldırıları genellikle;

net sitelerini hacklemek
net sitelerine defalarca istenmeyen link atmak
Sitelerdeki içeriği kopyalayıp dağıtmak ya da kopya siteler oluşturmak
İstenmeyen linkler ile anahtar kelimeler kullanarak web sitelerine back bağlantısı göndermek
Sahte sosyal medya hesapları ile siteleri dezenforme etmek
net sitelerine virüs bulaştırarak sabote etmek
DDOS ile siteyi ablukaya almak
faux reklamlar ile sitelerin ceza almasına neden olmak
Telif hakkı konusunda şikâyette bulunmak
Anti search engine optimization Nasıl Belli Olur?
Anti seo internet sitelerinin yaptığı seo çalışmaları manipüle etmek maksadıyla icat edilmiş bir saldırı mekanizmasıdır. Bu saldırılar ahrefs, one-way link gibi faktörler aracılığı ile net sitelerine gelen backlinler, web page indeksleri ve anchor textual content çeşitliliğine bakarak kendi net sitesine ait olmayanlar tespit edilmektedir.

web sitesi üzerinde herhangi bir anti search engine optimization çalışması yapılmamış fakat genel sıralamada bir düşüş varsa bunun nedenlerin ilki rekabettir. Siteler arasında rekabet olduğu takdirde ve bu rekabette geride kalmak olası bir sonuçtur.

Rekabeti olmayan bir sektörde web page yavaş yavaş anahtar kelimelerinde düşüklüokay gözlemlenirse bu yapılan search engine optimization çalışmaları hatalı ya da kusurlu yapılan çalışmaları Google tarafından ceza gelecek anlamına gelmektedir.