«

»

Saç Dökülmesini Durduran ve Saç Çıkartan Doğal Kür

Saç Dökülmesini Durduran ve Saç Çıkartan Doğal Kür

Malzemeler: 5’er gram çam yağı, sarımsak yağı, ısırgan yağı, biberiye yağı, badem yağı, zeytinyağı

Hazırlanışı: Bütün yağları bir şişe içerisine dökün ve iyice çalkalayın. Elde ettiğiniz bu kürü ilk hafta her gece saçlarınıza uygulayın. İkinci hafta 2 gecede bir kere uygulayın. Üçüncü hafta 3 gecede bir kez uygulayın. Bu yağ karışımını üstteki bakım kürümüz gibi önce saç diplerinize uygulayıp sonra masaj yaparak bütün saça yedirin. İlk 3 haftadan sona kürü 3 gecede bir kez uygulamaya devam edebilirsiniz.

Saç dökülmesine ne iyi gelir sorunuz için hazırlanmış olan kürlerimiz gördüğünüz gibi yağ ağırlıklıdır ancak verdiğimiz yağlar bitkilerden elde edildiği için bitkisel bakım kürleri demek daha doğru olur. Uygulayacağınız bakım kürlerimiz dışında saç dökülmesine ne iyi gelir diyenler için bir de yıkama yöntemi önereceğiz.

Saçlarınızı zeytinyağlı sabun ile iyice yıkayın. Durularken saçlarınızı yıkayacağınız suyunuzu aşağıdaki verdiğimiz tarife göre hazırlayın ve şampuan kullanmayın. 2-3 litre durulama suyu içerisine 1 bardak üzüm sirkesi dökün ve bu su ile saçlarınızı durulayın. 45 gün boyunca söylediğimiz şekilde saçlarınızı yıkadığınızda ilk 20 gün saç dökülmenizin durduğunu 45. günde ise yeni saçlarınızın çıktığını görebileceksiniz.

Zeytinyağı sabunu dışında, saç dökülmesinin önüne geçen ve saç diplerini besleyerek yeni çıkan tellerin sağa sağlıklı olmasını sağlayan bir başka ürün de sarı kantaron yağıdır. Kantaron yağının saça faydaları ile ilgili başlığı okuyarak dökülmeye nasıl yardımcı olduğunu öğrenebilirsiniz.

Eğer doğal yöntemler dışında kullanabileceğiniz alternatif tedavileri de değerlendirmek istiyorsanız, diğer yollarla saç dökülmesine ne iyi gelir öğrenmek için saç dökülmelerine kesin çözüm yolları yazımıza da bakabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu HTML etiket ve tanımlayıcılarını kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>